Skip to content

Cum sa alegi foto-video pentru evenimentul tau !!!

  Asa cum am promis in articolul anterior revin cu cateva sfaturi legate de alegerea fotografului/videografului pentru evenimentul tau. Cele mai multe cupluri nu pun pret pe acest aspect din pacate, insa din punctul meu de vedere este la fel de important ca si celelalte pentru ca pozele raman peste ani si mai tarziu puteti regreta ca nu ati facut cea mai buna alegere.

  Dupa ce am studiat destul de bine piata de profil pot spune cu tarie ca exista trei tipuri de fotografi: cei de duzina care fotografiaza evenimentul vostru pe un pret derizoriu (cateva sute de lei), cei de mijloc din care foarte putini isi fac treaba cum trebuie si cei de de top care au preturi pe masura (preturi care pleaca de la 2.000 euro si pot ajunge pana la 10.000 euro).

  Am intalnit de-a lungul timpului clienti care mi-au spus ca pe ei nu-i intereseaza in mod deosebit pozele de la eveniment ci petrecerea in sine. Un client chiar mi-a spus ca are o ruda fotograf in cadrul armatei si ca are incredere deplina in el, numai ca la ceva timp dupa eveniment mi-a zis ca toata filmarea are un tremurat si ca toate pozele sunt sub asteptari. Am tinut sa precizez acest caz pentru ca in ultimul timp este din ce in ce mai intalnit.

  Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este ca fotograful sa nu fie acelasi cu videograful. Ideal ar fi ca ei sa nu fie din aceasi echipa. Nu trebuie sa luati aceste servicii la pachet. Va pot spune ca foarte putini din cei ce ofera aceste servicii la pachet ofera si calitate.

  Pretul mediu pentru un fotograf/videograf de calitate variaza intre 500 si 1.000 euro. In momentul in care incepeti sa cautati un fotograf, marea majoritate vor veni cu un album de prezentare care e logic ca este impecabil. Cautati in portofoliu mai multe lucrari ale fotografului ca sa va puteti face o idee cat mai buna.

  Cel mai important aspect cand vorbim de fotograf/videograf este comunicarea. Daca nu exista din partea voastra o idee clara despre ce doriti la eveniment cereti-le parerea pentru ca va pot sfatui foarte usor pe baza experientei.

  In cazul in care aveti anumite cerinte, de exemplu, momente sau persoane pe care doriti sa le surprindeti de-a lungul evenimentului, solicitati in mod express acest lucru deoarece puteti avea surprize neplacute la final. Cel mai important sfat pe care il pot da este sa nu achitati la final toata contravaloarea lucrarii pentru ca puteti primi pozele sau filmarea in cel mai fericit caz peste 6 luni desi majoritatea spun ca in maxim 2 luni predau lucrarile.

  Personal, am intalnit un singur fotograf care mi-a si intrecut asteptarile in sensul ca a acoperit foarte bine evenimentul si mi-a predat lucrarea in 7 zile lucratoare. Dat fiind faptul ca nu vreau ca acest articol sa para o reclama pot transmite in privat numele fotografului.

  Tinuta celor din staf-ul foto-video este un aspect important, cereti-le sa vina imbracati adecvat evenimentului, nu de putine ori am intalnit fotografi in bermude si slapi la evenimente. Prestanta evenimentului dvs. trebuie respecata de toti participantii fie ei invitati sau persoane din staff. Alte aspecte de care ar trebui sa tineti cont sunt: atat fotograful cat si videograful sa filmeze cu DSLR-uri, la evenimentul dumneavoastra sa vina cu lumini de ambient si sa nu lipseasca din sala o perioada lunga de timp.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *