Skip to content

Primii pasi in alegerea unei locatii !!!

  Am decis sa vin in intampinarea viitorilor miri cu cateva sfaturi legate de alegerea restaurantului pentru nunta.

  Pentru cel mai important eveniment din viata lor, marea majoritate a mirilor fac unele greseli in ceea ce priveste alegerea locatiei pentru nunta. Una dintre cele mai des intalnite greseli este aceea de a cauta o sala din categoria ballroom aproape de casa, de parca acest lucru ar fi criteriul principal in alegerea locatiei. Cea mai mare greseala, cautati un salon unde sa va faceti nunta nu o gradinita sau o scoala care sa fie aproape de casa.

  Principalul criteriu in alegerea locatiei pentru nunta ar trebui sa fie sala in sine si nu zona sau amplasament atata timp cat este undeva in Bucuresti sau in imediata apropiere. Stati linistiti, invitatii vin oriunde veti face nunta din moment ce specificati o adresa a locatiei pe invitatie. Probleme apar in momentul in care luati in calcul o locatie in afara Bucurestiului. Acestea sunt legate de transportul invitatilor si de faptul ca nunta se va termina mai repede in cazul asigurarii transportului pentru invitati deoarece vor pleca in grupuri.

  In momentul in care ati trecut de aceasta prejudecata legata de distanta, sunt cateva aspecte de care ar trebui sa tineti cont si anume sala aiba minim 3.5-4 m inaltime, sa dispuna de climatizare si nu aer conditionat. Aerul conditionat recilcula aerul dintr-o incapere iar la temperaturi ridicate (35-37 grade) cel mai des clacheaza. Climatizarea presupune extractie de aer viciat, aport de aer proaspat din exterior si in mod normal in 1 sau cel mult 2 ore se schimba complet aerul in incapere. De asemenea climatizarea nu intampina probleme la temperaturi ridicate ca in cazul aerului conditiona.

  Cu sau fara stalpi?

  Sunt de preferat salile fara stalpi insa din pacate nu prea exista ballroom-uri de genul acesta, marea majoritate au stalpi, unele mai mici altele mai mari. Intr- o asemenea situatie, in cazul in care va place salonul foarte mult insa ezitati din cauza stalpilor cereti sa va prezinte o schita cu asezare a meselor la un eveniment pentru a vedea cat de mult obtureaza vederea stalpii respectivi. Am intalnit cazuri cand locatia desi avea stalpi acestia nu incurcau deloc deoarece prin pozitionarea meselor in sala, de la prezidiu puteai vedea orice masa si de asemenea de la orice masa puteai privi catre ringul de dans.

  Atentie si la capacitatea salii. E greu de crezut ca, de exemplu 150 persoane pot incapea in 200 m2. Foarte multe locatii merg pe genul acesta de abordare insa veti avea surpriza ca in ziua nuntii invitatii sa stea inghesuiti sau sa nu mai ramana loc pentru ringul de dans mai deloc.

  Pentru fiecare persoana prezenta la un eveniment o sala trebuie sa aiba repartizat  in jur de 2m patrati si in felul acesta puteti calcula foarte usor, daca aveti 150 de invitati ar trebui sa cautati o sala de minim 300 m2 si asa mai departe.

  O alta problema frecvent intalnita este la locatiile cu mai multe sali si o singura bucatarie sau un singur grup de toalete. Intr-o locatie de genul acesta de exemplu este foarte probabil sa apara greseli in ziua evenimentului,  sa fiti invitati intr-o sala si sa primiti aperitivul de la cealalta sala, sa primiti mancarea rece sau cu intarziere, etc….

  Ideal ar fi ca locatia pe care o alegeti sa aiba pentru fiecare sala bucatarie si toalete, in felul acesta veti fi siguri ca in seara evenimentului dumneavoastra veti primi meniul conform contractului semnat si ca nu veti sta la coada la toalete. Alte elemente care va pot ajuta in alegerea locatiei ar fi ca aceasta sa aiba gradina sau terasa daca se poate, piscina din punctul meu de vedere este inutila atata timp cat nunta nu are loc chiar pe piscina. De regula, locatiile care au piscina percep taxa pentru piscina si singurul lucru de care veti beneficia este faptul ca puteti face poze la piscina, insa daca se pune in balanta pretul platit pentru piscina veti vedea ca nu mai este atat de rentabil.

  In situatia in care nunta are loc in aer liber se schimba datele problemei, atunci merita cu prisosinta sa inchiriati piscina dar asta este un alt subiect asupra caruia voi reveni cu un articol pe viitor. Dupa ce ati parcurs toti acesti pasi si credeti ca ati gasit locatia, o scurta cautare pe forumuri a unor rewiew-uri ale locatiei respective v-ar ajuta foarte mult, deoarece in general comentariile pe forumuri sunt mai greu de controlat de catre proprietarii locatiilor, exceptie find comentariile gen reclama postate de catre administratorii locatiilor, insa genul acesta de comentarii pot fi foarte usor de depistat prin faptul ca in general mirii sau miresele odata cu comentariile pe forum adauga si poze de la evenimentul lor.

  Daca acest articol ajuta chiar si o singura pereche de miri in viitor inseamna ca si-a atins scopul!!!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *